Almere, 11 november 2015

Recensie Marleen Struik, redacteur Kinderboeken.blog.nl.


Natuur is leuk! Dat laat HappyInsect zien door middel van hun allereerste prentenboek over de avonturen van de kriebelbeestjes: Fleur vlinder en haar doffe vleugel. Het boek werd geschreven door pedagoog Karin Alma. HappyInsect wil met het boekje kinderen tussen de 3 en 6 jaar kennis laten maken met de wondere wereld van insecten en het belang van deze kriebelbeestjes in de natuur. In het eerste deel wordt de vlinder belicht.

We maken kennis met een bijzonder bos waar een houten insectenhotel staat. Hier wonen allerlei kriebelbeestjes, waaronder Fleur vlinder. Zij groeide van een rupsje uit tot een prachtige vlinder. Fleur vlinder is erg gesteld op haar vleugels en kijkt elke dag naar haar spiegelbeeld in het water om te kijken of haar vleugels nog wel mooi zijn. Echter, op een dag blijkt dat haar vleugels dof zijn! Fleur vlinder vliegt meteen naar één van haar vrienden in het bos, Teun de spin.

De schrijfster legt uit dat spinnen normaal gesproken vlinders op kunnen eten, maar dat Teun dit gelukkig niet doet. Samen met Teun gaat Fleur naar Wanda de rups, die de hele dag door schoenen poetst. Ze hopen dat zij kan helpen. Ondertussen vliegen er bijzondere elfjes achter Teun en Fleur aan.

Wanda heeft lavendelolie voor Fleur’s vleugels en de elfjes toveren er op los. Zou alles nu weer goed komen? Achterin het boekje staat speciaal voor ouders nog wat extra informatie over de vlinder. HappyInsect hoopt met verhaaltjes als deze bij te dragen aan “een positieve beleving van insecten” en hoopt zo ook dat mensen het leven van insecten respecteren. Insecten zijn namelijk niet lastig, maar juist heel nuttig. Zo bestuiven vlinders bloemen en zijn ze voedsel voor andere dieren. Ze zijn dus van belang voor een goed functionerend ecosysteem.

Karin Alma heeft een bijzonder mooi en lief boekje geschreven over Fleur vlinder. Door het (voor)lezen van het boekje kun je kinderen voorbereiden op het verkennen van de natuur en het bekijken van vlinders. Daarnaast is het boekje handig vormgegeven; aan de linkerkant staat de tekst en aan de rechterkant de bijbehorende illustratie waar voor kinderen veel op te zien is.
Naast het boekje biedt HappyInsect meer producten aan; er is een Fleur vlinder knuffel verkrijgbaar op de website, een kleurtasje, verschillende insectenhotels, educatief speelgoed en educatieve kaarten.

De Fleur vlinder knuffel is een prachtige aanvulling op het boekje, omdat zo de vlinder voor het kind tot leven komt. De mooie, zachte knuffel laat perfect zien hoe een echte vlinder eruitziet.

De originele recensie vindt u hier.

Foto

Almere 10 november 2015

Vandaag hebben wij ons nieuwe prentenboek "Avonturen van de Kriebelbeestjes, Fleur vlinder en haar doffe vleugel” officieel overhandigd aan Marianne Thieme.

De wereld is in sneltreinvaart aan het veranderen. Waar het vroeger nog gewoon was dat mensen op olifantenjacht gingen, is dit heden ten dagen voor velen een gruwelijke gedachten. De beeldvorming bij mensen is meer en meer in positieve zin beïnvloed. Dieren zijn geen “gebruiksproducten” maar levende wezens die recht hebben op een goede behandeling. Echter, voor insecten is over het algemeen nog weinig begrip. Waar mens en insect elkaar kruizen loopt het voor het insect over het algemeen slecht af. En dat terwijl insecten essentieel zijn voor een goed functionerend ecosysteem.

HappyInsect wil deze bewustwording al vroeg stimuleren door kinderen kennis te laten maken met de wonderlijke wereld van insecten. Kinderen van 3 tot 6 jaar maken doormiddel van mooi geïllustreerde prentenboeken “De avonturen van de kriebelbeestjes”, kennis met verschillende soorten insecten en hun nut in de natuur. In het insectenhotel wonen 9 vaste bewoners. Er kan er niet één gemist worden. “Fleur vlinder en haar doffe vleugel” is het eerste boek uit de reeks.

Fleur wil er altijd mooi uit zien en heeft prachtig gekleurde vleugels. Ze kijkt altijd graag naar haar spiegelbeeld zodat ze er tip top uitzien. Maar op een dag ziet ze dat er iets mis is met haar vleugel. Zal het Fleur lukken om haar vleugel weer mooi te krijgen? Het boek is geschreven door pedagoog Karin Alma. Het is in begrijpelijke taal en op een vlotte manier geschreven.

De boekjes sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van die leeftijd.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is blij met dit initiatief en heeft dan ook graag het eerste exemplaar officieel in ontvangst genomen.

Marianne Thieme: "Insecten zijn cruciaal voor een goed functionerend ecosysteem, zonder insecten is er voor mens en dier geen leven mogelijk. Door het prentenboek maken kinderen op een laagdrempelige wijze kennis met deze bijzondere dieren.”

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Leuke verrassing

Verras een kind met de educatieve producten van HappyInsect.

HappyInsect

HappyInsect biedt haar klanten meer dan alleen maar educatieve producten. HappyInsect heeft als doel om kinderen bewust te maken van het feit dat insecten belangrijk zijn. Wij streven naar een breed assortiment met een uitstekende klantenservice! Bij ons betaalt u niet vooraf. U ontvangt van ons een factuur.

Contactgegevens

Happy Insect BV
Wisselweg 33 
1314 CB Almere
T: 06 - 46396690
E: infoall@happyinsect.nl
KVK: 531.390.97

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Verzendkosten details  Powered by CCV Shop webwinkel beginnen

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.